Brand frietketel maakt woning onbewoonbaar
Foto: FVL

In de Keizer Karelstraat te Menen brak zaterdagmiddag brand uit. Een bejaarde vrouw van 90 jaar wou frieten bakken met een elektrische frietketel. Bij het verplaatsen van de frietketel moet de vrouw gestruikeld zijn, waardoor het frietvet op de grond terecht kwam en vuur vatte. Buren konden de vrouw nog naar buiten brengen en probeerden het vuur nog met een natte doek te doven. Toen dat niet lukte werd de brandweer verwittigd. Post Geluwe en Lauwe kwamen ter plaatse. Bij aankomst was het reeds een uitslaande brand. Daar de brand voornamelijk aan de achterzijde van de woning woedde, werd eerst via de buren een aanval gedaan en werd gewacht om de voordeur te openen zodat er geen flashover ontstond. Na het openbreken van een zijdeur naast de woning kon ook vanaf de zijkant een aanval gebeuren. De brand was snel onder controle, maar de schade is toch aanzienlijk. De achterbouw brandde volledig uit, de benedenverdieping liep ook heel wat schade op en boven was er vooral rookschade. De bejaarde dame werd gelukkig slechts lichtgewond, maar werd niet afgevoerd naar het ziekenhuis. Een buurtbewoner die de dame hielp evacueren liep rookintoxicatie op en kreeg de raad zich te laten controleren in het ziekenhuis.

Brand frietketel maakt woning onbewoonbaar
Foto: FVL