Alerte brandweermannen merken opstijgende rook van appartement tijdens tankbeurt
Foto: FVL

Twee brandweermannen van de post Moorslede die met hun autopomp moesten gaan tanken bij een benzinestation aan de Provinciebaan te Ledegem zagen rook opstijgen bij een naastgelegen appartement die men aan het renoveren is. Er was niemand in het appartement aanwezig. De twee brandweermannen verwittigden hun collega’s en begonnen meteen zelf met het aanleggen van de watervoorziening en het natspuiten van het dak in afwachting van de komst van de collega’s. Eerder op de dag werden er op het dak van het appartement roofingswerken uitgevoerd. Wellicht is hierbij ergens vuur tussen de isolatie terecht gekomen en langzaam verder beginnen smeulen, tot de rook op een bepaald moment naar buiten kwam. Het vuur was snel geblust. De brandweer moest een deel van de roofing en isolatie uitbreken om zeker te zijn dat het vuur niet verder smeult.