15-tal bewoners geëvacueerd na brand in appartementsgebouw te Wevelgem
Foto: FVL

Zaterdagmorgen omstreeks 7u45 brak brand uit op het gelijkvloers van een appartementsgebouw in de Spoorwegstraat te Wevelgem. Het rookalarm trad in werking waardoor alle bewoners zich in veiligheid konden brengen.

Een 5-tal personen van de bovenste verdieping konden echter niet meer via de trap het gebouw verlaten omdat de rook te hevig was. De ambulanciers die als eerste ter plaatse waren probeerden ook eerst nog het gebouw binnen te gaan, maar omwille van de hevige rook lukte hen dat niet en hebben ze meteen de deur weer dichtgedaan. Bij aankomst van de eerste autopomp werden met behulp van een ladder van de brandweer de personen uit het bovenste appartement via de ladder geëvacueerd. Eén persoon was in lichte shock en moest in de ziekenwagen wat tot rust komen.

De brandweer had het vuur snel onder controle, het appartement omvat woonkamer en keuken in dezelfde ruimte. Het vuur is vermoedelijk aan de salontafel ontstaan. Nadat het gebouw werd verlucht en er een CO-meting werd uitgevoerd, konden de meeste bewoners terug naar hun appartement. Enkel het appartement waar het vuur is ontstaan blijft voorlopig onbewoonbaar en zal eerst moeten gereinigd en gedeeltelijk gerenoveerd worden.