Voetbaltornooi leerlingen MPI Pottelberg eindigt op A19
Foto: FVL

Een bus met 32 leerlingen en zeven begeleiders van het PTI Pottelberg uit Kortrijk die op weg waren naar een voetbaltornooi in Koksijde, kreeg ter hoogte van Geluwe op de A19 richting Ieper met pech af te rekenen.

Bestuurster en begeleider Diethild Vanweehaeghe: “plots hoorde ik een luide knal en zag een zwarte rookwolk uit het motorblok komen. De bus viel stil en ik kon de bus nog juist sturen naar een pechhaven naast de pechstrook, al was dat niet makkelijk zonder servo stuur. Gelukkig ben ik nog vrachtwagenchauffeur geweest. Ik heb meteen de bus laten evacueren omdat ik dacht dat hij zou beginnen branden en de brandweer gebeld. In onze opleiding krijgen we onder meer EHBO-opleiding en evacuatieoefening. Dit heeft vandaag zijn nut bewezen. Alles is vlot verlopen, de kinderen schuilen wat verderop onder een brug naast de A19 tot er een vervangbus komt.”

De brandweer van Menen die ter plaatse kwam moest niet blussen, er was wel rookontwikkeling. De brandweer zorgde er eveneens voor dat de kinderen veilig konden overstappen op een vervangbus. Voetballen zat er uiteraard niet meer in, maar de kleinsten zouden nog een binnenspeeltuin bezoeken in de regio Kortrijk. Ook de brandweer van Geluwe kwam met een signalisatiewagen ter plaatse.

Tags: