Foto NSK
Foto NSK

Het laatste weekend van juni vindt het 54 ste Sint-Pietersfestival plaats in Kuurne.  Wie dit jaar op zondag dit festival bezoekt doet dit echter niet helemaal zonder gevaar, gezien de organisatoren voor de eerste maal een gloednieuwe competitie in het leven roepen.  Vanaf 14.00 uur zullen die dag de eieren letterlijk in de lucht en om de oren vliegen tijdens de eerste competitie eierwerpen voor ploegen.  “De eieren die we zullen gebruiken voor deze wedstrijd zijn niet meer voor consumptie bruikbaar”, bevestigd Jeroen Huysentruyt van het organiserende comité, “Elke deelnemende ploeg die bestaat uit een werper, vanger en kapitein zal drie eieren ontvangen. Het is de bedoeling om deze zo ver mogelijk weg te gooien door de werper en uiteraard deze terug op te vangen door de vanger van de ploeg.  Daarnaast willen we ook een extra dimensie toevoegen aan onze competitie gezien we ook nog een spelletje eikoppen eraan toe voegen.”  Het organiserende comité is alvast nog op zoek naar enkele extra deelnemende teams die zich willen gaan meten tegen de nu reeds ingeschreven ploegen.  Geïnteresseerde teams kunnen zich nog steeds inschrijven of info bekomen via eierwerpen.sintpieter@gmail.com.  Ook via www.facebook.com/eierwerpenkuurne kan meer info bekomen worden.