Foto NSK
Foto NSK

Dinsdagavond is in brouwerij Bavik het cultuurseizoen voorgesteld die de gemeente Kuurne in petto heeft.  Nadat de aanwezigen eerst konden genieten van een boeiende rondleiding in de brouwerij werd hen vervolgens de affiche van wat het nieuwe cultuurseizoen hen te bieden heeft uit de doeken gedaan in de gistingszaal van de brouwerij.  Naast heel wat Kuurnenaren die elk op hun eigen manier erin verweven zitten, kon de gemeente ook opnieuw enkele grote kleppers naar de ezelgemeente halen.  Het cultuurseizoen start dit jaar op woensdag 23 oktober met de theater voorstelling Toendra, gebracht door theater Antigone.  In deze theatervoorstelling schitteren meteen drie Kuurnenaren, Ella Vanhaverbeke, Dieter Allegaert en Valerie Stalmans.   Andere bekende namen op de affiche komend seizoen zijn onder meer Jens Dendoncker , Kamagurka & Herr Seele, Nic Balthazar en de ertebrekers.  Absolute topper komend seizoen is Hooverphonic die slechts twee voorstellingen geeft komend seizoen in West-Vlaanderen.  Vanaf dit seizoen neemt de gemeente Kuurne ook een eigen ticketshop in gebruik, die het nog gemakkelijker moet gaan maken om te reserveren.  Wie reserveert krijgt zo zijn bestelde tickets per e-mail in de mailbus bezorgd.  Wie de volledige affiche wenst te bekijken of tickets te bestellen kan terecht op www.kuurne.be/cultuurseizoen.