Kraan stort in elkaar na aanrijding van een Golf GTI
Foto: FVL

Afgelopen nacht ramde een Golf GTI een bouwkraan aan de linkerzijde van de weg in de Rue de Ten Brielen te Comines. De bestuurder kon nog net zijn wagen verlaten voordat de bouwkraan kantelde. Ook de overburen kwamen er met de schrik vanaf. De bouwkraan rukte enkel de dakgoot af en beschadigde de hoek van de voor- en zijgevel. Ook enkele elektriciteitskabels waren geknakt waardoor 2 woningen zaterdag de hele dag zonder elektriciteit kwamen te zitten. Een speciale firma moest de bouwkraan in stukken branden om te kunnen takelen. De opruimingswerken duurden tot ongeveer 18u30 zaterdagavond. Een andere buurvrouw die naast de woning woont waar de bouwkraan stond, dacht dat haar voorgevel inviel door het beton dat ze bij de verbouwingswerken hadden gestort naast haar woning. “Ik kroop wat dieper onder mijn dekens om mij te beschermen”. Toen het stil werd trok ze het rolluik omhoog en zag de bouwkraan liggen. Ze wist toen nog niet dat er zich onder de kraan nog een wagen bevond.

Kraan stort in elkaar na aanrijding van een Golf GTI
Foto: FVL