Zware brand bij diepvriesgroentenbedrijf Agrafresh en Braecke Trading Company in Bavikhove
Foto: FVL

In Bavikhove heeft er donderdagmorgen iets na 10 uur een hevige brand gewoed bij het diepvriesgroentenbedrijven Agrafresh en Braecke Trading Company in de Europalaan. De dikke zwarte rookpluim was tot ver in de omgeving te zien.

Tijdens de brand is er ammoniak ontsnapt. Ammoniak wordt namelijk gebruikt als koelvloeistof in de koelinstallaties voor groenten die verwerkt zijn. Alle ammoniak zou volledig opgebrand zijn. Er was op het moment van de uitbraak van de brand niemand aanwezig in het gebouw.

Er werden ongeveer 150 personen die rond het gebouw wonen geëvacueerd omdat er gevaar was voor een hoogspanningslijn die boven de site loopt, één kabel is ook effectief neergekomen. Elia, de hoogspanning netwerkbeheerder, heeft redelijk snel de hoogspanning op de kabels kunnen wegnemen. De ploegen van Elia laten weten dat ze aan de voorbereiding van de herstelwerkzaamheden begonnen zijn en de stroombevoorrading verzekerd blijft. De oorzaak van de brand is nog niet bekend. Het parket onderzoekt de zaak.

Zware brand bij diepvriesgroentenbedrijf Agrafresh en Braecke Trading Company in Bavikhove
Foto: FVL
Zware brand bij diepvriesgroentenbedrijf Agrafresh en Braecke Trading Company in Bavikhove
Foto: FVL
Zware brand bij diepvriesgroentenbedrijf Agrafresh en Braecke Trading Company in Bavikhove
Foto: FVL
Zware brand bij diepvriesgroentenbedrijf Agrafresh en Braecke Trading Company in Bavikhove
Foto: FVL
Zware brand bij diepvriesgroentenbedrijf Agrafresh en Braecke Trading Company in Bavikhove
Foto: FVL