Woning vernield door brand
Foto: FVL

Langs de Kortrijkseweg te Beveren-Leie is donderdagnamiddag brand ontstaan bij asfalteringswerken aan een plat dak van een woning. Het huis, die momenteel gerenoveerd wordt, ging volledig in de vlammen op. De dakwerker zou zelf nog een poging ondernomen hebben om het vuur te blussen, maar hij stond machteloos. Het vuur verspreidde zich enorm snel. De dakwerker was volgens de familie van de eigenaar in shock door de feiten. Boven de woning is een hoogspanningslijn gelegen, maar gelukkig werden deze niet beschadigd. De rookpluim was van kilometers ver te zien.

Hulpverleningszone Fluvia stuurde de posten Kuurne ter plaatse met elevator en autopomp, Vichte, Harelbeke en Deerlijk met tankwagen, Zwevegem met autopomp en decontaminatiecontainer. Politiezone Gavers moest het verkeer op de Kortrijkse weg urenlang omleiden en de afrit Harelbeke van de N36 werd afgesloten. Er kwam eveneens een ploeg van Eandis ter plaatse.