Uitslaande brand vernielt woning in Ieper
Foto: FVL

Vrijdagvoormiddag merkten buurtbewoners uit een zijweg van de Pennestraat dat er brand was ontstaan in een woning van een alleenstaande dame. De buurtbewoners belden de hulpdiensten en probeerden intussen een haag nat te maken omdat men vreesde dat het vuur via de haag, die ook reeds in brand stond, zou overslaan naar hun naastgelegen woning. Buurtbewoner Michiel Van Bruwaene trapte de deur van de brandende woning in om eventueel bewoners te kunnen evacueren. Gelukkig was er op het moment van het uitbreken van de brand niemand in de woning aanwezig. “Het was toch een onmogelijke taak om de woning binnen te gaan omwille van de hitte, de ramen sprongen stuk en het vuur verspreidde zich razendsnel.” Aldus buurman Michiel. Bij aankomst van de brandweer stond het hele huis reeds in lichterlaaie, er waren vlammen vanaf de achterzijde tot voorzijde, zowel beneden als boven. De woning is volledig uitgebrand, enkel de muren staan nog recht.” Aldus officier Rik Vandekerckhove. Ook de naastgelegen woning van Marnix Leroy en Nadine Dedeyster liep heel wat rook- en waterschade op. “Een koepel achteraan onze woning is gesmolten, waardoor rook, vuur en water in onze woning zijn terechtgekomen, onze meubels staan in het water.” Aldus Marnix die net als zijn broer in januari, nu zelf ook schade oploopt na brand in de naastgelegen woning. Na de blussingswerken moest de brandweer wel nog de topgevel aan de voorzijde van de woning afbreken omdat die niet meer stabiel was en mogelijks zou naar beneden komen. Een branddeskundige kwam ter plaatse om de oorzaak van de brand te achterhalen. De alleenstaande vrouw kan voorlopig bij haar dochter terecht. “Indien nodig kan ze beroep doen op onze diensten voor opvang of bijstand.” Aldus burgemeester Emmely Talpe.