Nieuw commandovoertuig en voertuig met daksignalisatiepaneel voor Politiezone RIHO
Foto: FVL

Een kind die gehurkt weggedoken zat tussen zetel en dashboard en 41 personen zonder gordel tijdens verkeerscontrole door politiezone RIHO. Dit zijn de voornaamste overtredingen die werden vastgesteld op zaterdag 27 april 2019 tijdens een controleactie op gordeldracht en gsm gebruik achter het stuur door politiezone Riho.

De controle bracht opnieuw aan het licht dat er nog altijd heel wat mensen zijn die zichzelf maar ook hun kinderen in de wagen nodeloos in gevaar brengen. 41 personen droegen hun veiligheidsgordel niet. 8 kinderen zaten onbeveiligd in de wagen en 15 bestuurders gebruikten hun GSM tijdens het besturen van hun wagen. Bij één van de gecontroleerde voertuigen zaten op de achterbank 3 kinderen correct beveiligd, droegen vader en moeder ook hun gordel maar toen de passagiersdeur vooraan openging zat nog een kindje van om en bij de 3 à 4 jaar weggedoken tussen de benen van de mama. Het kindje zat op de hurken geprangd tussen de zetel en het dashboard. Onverantwoord! De wagen is pas mogen vertrekken nadat een ander voertuig het kindje is komen ophalen. De boete (174 euro) is voor de bestuurder van de wagen.

Opvallend was ook het hoge aantal niet-verzekerde voertuig. Er werden 5 voertuigen wegens niet verzekering in beslag genomen.

Algemeen totaal:

 • Gordel: 41
 • Kinderzitje: 8
 • GSM: 15
 • Verzekering: 6 waarvan 5 inbeslagnames
 • Keuring niet in orde: 8
 • Fiscaal PV: 1
 • Ladingzekering: 2
 • Noodkoppeling aanhangwagen: 2
 • Verlichting voertuig: 2
 • Technische eisen: 2
 • Tuning: 1
 • Andere inbreuken: 4