Rode Kruis Waregem-Anzegem klaar voor 14daagse stickeractie
Foto : © Rode Kruis Waregem-Anzegem

Rode Kruis organiseert jaarlijkse stickeractie ten voordele van plaatselijke hulpacties

Van donderdag 25 april tot en met donderdag 9 mei organiseert Rode Kruis-Vlaanderen opnieuw zijn jaarlijkse stickeractie.
Ook de vrijwilligers van de afdeling Waregem-Anzegem zullen post vatten aan kruispunten en grootwarenhuizen in Waregem,
Anzegem en deelgemeenten om stickers te verkopen aan de bevolking.

Rode Kruisstickers op maat van de afdeling

De opbrengst van de actie gaat zoals elk jaar naar de lokale werking. Daar waar je de sticker koopt, komt ook het geld terecht.
In het geval van Waregem-Anzegem zal het vooral besteed worden voor de aankoop van nieuw materiaal.
Daarnaast is er ook geld nodig voor de opleiding en bijscholing van de vrijwilligers. Dat het geld lokaal besteed wordt,
staat sinds vorig jaar ook te lezen op de sticker zelf. Elke afdeling verkoopt namelijk een gepersonaliseerde sticker,
met de afdelingsnaam op en het doel van de opbrengsten.

Playmobil siert de sticker!

Voor de afbeelding op de stickers werd de traditie in ere gehouden en werd er gezocht naar een figuurtje dat sinds jaar en dag erg populair is.
Het personage die dit jaar de beroemde, beruchte en felbegeerde sticker van Rode Kruis-Vlaanderen zal sieren is Playmobil!

Brede werking

De Rode Kruisvrijwilligers zijn elke dag op diverse terreinen actief. Ze verlenen onder meer hulp en psychosociale bijstand bij rampen, organiseren eerstehulpposten op evenementen en sportwedstrijden, geven gratis eerst hulp opleidingen aan de bevolking en organiseren heel wat zorgactiviteiten voor kwetsbare mensen in onze samenleving. Het Rode Kruis telt over heel Vlaanderen ongeveer 13.000 vrijwilligers en 241 afdelingen die het hele jaar door helpen helpen.

Rode Kruis Waregem-Anzegemklaar voor 14 daagse stickerverkoop
Foto : © Rode Kruis Vlaanderen

 

Houd je vijf euro dus klaar vanaf donderdag 25 april, vanaf 15u kan je de vrijwilligers vinden op diverse kruispunten en aan warenhuizen in Waregem, Anzegem en deelgemeenten.