West-Vlaamse cinefielen worden deze maand in de watten gelegd, want in Kinepolis Kortrijk werd geïnvesteerd in nieuwe technologie in de bioscoop. Onlangs werd er een gloednieuwe Laser ULTRA zaal geopend. De zaal werd uitgedost met de bekroonde laserprojector van Barco én een glashelder geluidssysteem van Dolby Atmos.

Gisteren werd in Kinepolis Gent dan weer een splinternieuwe 4DX-zaal in gebruik genomen. Zaal 10 biedt de ultieme 4DX-ervaring aan. Een bioscoopervaring op een vierdimensionaal niveau: bezoekers kijken niet alleen naar een film, ze maken zelf deel uit van de actie. Bewegende stoelen en omgevingseffecten zoals wind, water, geur en licht, perfect gesynchroniseerd met de actie op het scherm, zorgen voor een ongekend immersieve filmervaring.  4DX is  die alle zintuigen prikkelt. Speciaal opgeleide 4DX-editors zorgen ervoor dat onder meer water-, wind-, licht- en misteffecten, in combinatie met realistische bewegingssimulaties, een nieuwe dimensie toevoegen aan de actie op het scherm. In een 4DX-bioscoopzaal racen bezoekers mee in de wagen, drijven ze in de oceaan, voelen ze de wind in hun haar of ruiken ze bloemen. 4DX-bioscoopstoelen zijn uitgerust met een speciale motor die precieze bewegingen mogelijk maakt en de snelheid van beweging controleert, synchroon met wat zich afspeelt op het scherm.

4D