7de Smikkelfietstocht Grensleie
Foto: FVL

Op zondag 5 en maandag 6 mei 2019 slaan de diensten van de toerismecluster Grensleie de handen in elkaar voor een volgende Smikkeltocht. De succesformule blijft ongewijzigd: een dag lang met de fiets op verkenning in eigen streek. Een lusvormige route van 42 km langs grotendeels rustige wegen brengt je van de ene stopplaats naar de andere op en langs het fietsnetwerk. Ondertussen proef je van lekkers dat onze regio te bieden heeft en kom je op verrassende plekjes terecht.

Je start tussen 9.00 en 11.00u in het Gemeenschapscentrum De Knippelaar, Hoogland 19 te Wervik. Van daaruit vertrek je richting Hollebeke, waar je een geleid bezoek kan brengen aan de Golf & Countryclub De Palingbeek. Van daaruit gaat het naar Mesen, waar het toeristisch infopunt kan bezocht worden, een mini-museumpje dat de WOI-tragedie van Vlaanderens kleinste stadje in beeld brengt. De lunch wordt geserveerd in Peace Village. Vervolgens gaat het richting Neerwaasten, waar we halt houden in Brasserie ‘La Poste’ waar een versnapering wordt aangeboden. Daarna houden we halt in het deels heringerichte Nationaal Tabaksmuseum in Wervik waar onder andere een tijdelijke tentoonstelling van illustrator en kersvers Werviks ereburger Carll Cneut huist. Eindigen doen we in wijndomein Ravenstein waar we afsluiten met een geleid bezoek aan de wijngaard en een degustatie. Deelnemers maken met de wedstrijd bovendien kans op één van de vier retrocheques die verloot worden.

Gegarandeerd een leuke en afwisselende dag dus.
De deelnameprijs bedraagt € 30 voor volwassenen en € 20 voor kinderen onder de 12 jaar.

Inschrijven kan vanaf 1 april 2019 online via www.wervik.be/webshop – doorklikken op de rubriek tickets of bij de organiserende diensten voor Toerisme, tot uiterlijk 1 mei 2019. Het aantal deelnemers is beperkt tot 250/dag.

Toerisme Dadizele:
toerisme@moorslede.be – 056/50 91 00
Toerisme Menen:
toerisme@menen.be – 056/52 94 17 7de Smik7de Smik
Toerisme Wervik:
toerisme@wervik.be – 056/95 24 25
Toerisme Wevelgem:
toerisme@wevelgem.be – 056/43 39 06