De jonge wielerbelofte Felix staat op het punt om in Italië een semiprofessioneel team te vervoegen. Hij wil koste wat het kost in de voetsporen van zijn fanatieke vader treden, die absoluut wil dat zijn zoon het verder schopt dan hij. Felix’ frêle gezondheid blijkt echter niet opgewassen tegen de nietsontziende wielerwereld met zijn moordende concurrentie. Gebaseerd op het eigen bewogen wielerverleden van regisseur Kenneth Mercken. In de film zijn ook nog onder meer Koen De Graeve, Fortunato Cerlino en Karlijn Sileghem te zien.

Op woensdag 13 maart wordt het startschot gegeven van Coureur. In Kinepolis Kortrijk volgt er na de vertoning van de film een exclusief panel met regisseur Kenneth Mercken en enkele bekende gezichten uit de wielerwereld. Nico Mattan, Hans Vandeweghe en Jef D’Hont gaan er onder begeleiding van Frederik Backelandt in discussie over de druk van buitenaf die jonge sporters vaak ervaren en bijgevolg ook op zichzelf leggen. Een diepere kijk op de soms nietsontziende wielerwereld met zijn bikkelharde concurrentie….
Coureur