Vijf bedrijven bekroont met award tijdens nieuwjaarsreceptie gemeentelijke handelscommissie
Foto: RMK

Geen drie zoals het reeds jaren een traditie is maar wel vijf bedrijven kregen donderdagavond tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeentelijke handelscommissie een award uitgereikt. Zowel Unizo, het Braderiecomité als het Bedrijvenpark Kortrijk Noord mochten elk een award uitreiken. In de categorie mooiste etalage ging de award uitgereikt door het braderiecomité naar DM fotografie. De jury oordeelde dat de etalage van Delphine Meersschaert een streling voor het oog is en dat de fotografe er dan ook alles aan doet om haar uitstalraam steeds aan te passen aan de gebeurtenissen van het jaar. Andere genomineerden in deze categorie waren D-Official en Charden. De award voor verdienstelijkste onderneming van het jaar ging dan weer naar de pas geopende vinylshop, koffiekroeg en koffiebar ‘De Ververie’ gelegen in de Koningin Elisabethstraat. Dat het geesteskindje van Deef Vanquackebeke meteen een award in de wacht sleept is alvast een grote opsteker voor de zaakvoerder die heel wat tijd investeerde in de inrichting en uitbating van zijn drankgelegenheid. Andere genomineerden in de categorie verdienstelijke onderneming waren ‘Salons Vaernewijck en Keurslager T’ Charcuterietje. Normaal wordt er ook steeds een award uitgereikt voor het bedrijf van het jaar door het bedrijven park Kortrijk Noord. Deze editie werd daar echter van afgeweken en werden drie bedrijven bekroont met een award. Zowel het bedrijf Facq, Rèvor Group en Verhelst vielen daarbij in de prijzen.