Foto NSK
Foto NSK

Het eerste weekend van februari is traditioneel Batoet weekend in Kuurne.  In de sporthal vond reeds voor de 15 de maal het recreatieve Batoet volleybaltornooi plaats waaraan ook dit jaar 15 ploegen deelnamen.   Reeds twee jaar op rijd wist de familie Neyrinck waarvan ook VRT sportjournalist Sammy Neyrinck deel van uitmaakt de beker naar huis mee te nemen en was dan ook tijdens deze editie de te kloppen ploeg.   Ook dit jaar toonden de Neyrincks zich echter opnieuw supersterk tijdens het tornooi en mochten dan ook de finale spelen die tot op het laatste moment superspannend bleef.  Tot het laatste moment bleven de Neyrincks sterk spelen en mochten dan ook dit jaar welverdiend de beker opnieuw mee nemen naar huis.  Meteen de derde overwinning op rij voor de Kuurnse familie Neyrinck.  Het team MagBat uit Geluwe eindigde verdienstelijk tweede, gevolgd op een derde plaats door VOW uit Diksmuide.  De fairplay beker ging naar het team Aalbeke uit Aalbeke.