Zware brand vernielt woning in Wijtschate
Foto: FVL

In de Hollebekestraat te Wijtschate is woensdagvoormiddag brand uitgebroken in een alleenstaande woning. Een voorbijganger had rond 10 uur gemerkt dat er rook ontsnapte van onder het dak van een alleenstaande woning in de Hollebekestraat in Wijtschate. Bij het uitbreken van de brand was niemand van het gezin aanwezig in de woning. De alleenstaande woning wordt sinds een aantal maanden gehuurd door S. Garreyn en I. Bogaert. Het gezin telt 3 kinderen: De ouders waren naar op het moment dat de brand uitbrak naar een Brussels ziekenhuis met één van de kinderen voor een kleine ingreep. Het gezin had ook drie honden die thuis waren bij het ontstaan van de brand. Een buurman kon twee van de drie honden opvangen. Het derde dier ging op de loop. Tijdens de bluswerken arriveerden de ouders van Isabelle Bogaert in de Hollebekestraat. Ze waren onder de indruk van de verwoesting die ze aantroffen. Het jonge gezin kan voorlopig bij hen terecht.