brand Matco Waregem
Foto: FVL

Sneeuw en regen houden brandhaard bij Matco in Waregem niet tegen

Bij Matco in Waregem, het chemisch bedrijf die op 19 december 2018 volledig in de vlammen opging (artikel brand Matco)(artikel: ‘nog veel vragen bij brand Matco’) , zijn er nog steeds smeulende resten op de site. Wellicht kunnen op maandag 28 januari de opruimingswerken na de winterprik verdergezet worden. Sedert 20 december zijn reinigingsfirma’s 7/7 in de weer om al het vervuilde water van de site weg te halen zodat dit niet in de riolering of in het grondwater terechtkomt.

Silobrand Pouleyn Anzegem

Ook bij de silobrand in Vichte/Anzegem is de brandweerpost van Deerlijk nog steeds ter plaatse om smeulend vuur van houtstof in de silo na te blussen. (artikel silobrand bij Pouleyn)

silobrand Pouleyn
Foto: FVL