Het nieuwe Surremontbos in Otegem valt in de prijzen
Surremontbos

Otegem heeft er een heus speelbos bij en het kreeg de naam Surremontbos. Het bos is nog maar amper aan het groeien en vangt al een prijs. Zwevegem krijgt immers een subsidie van €50.000,- in het kader van het Vlaamse project ‘Natuur in je Buurt’. De totale kost van het bos is geraamd op € 190.000. Hiermee wordt de aankoop van de gronden en de eerste aanleg gefinancierd.

Eind november 2018 werd het eerste deel feestelijk aangeplant samen met de bevolking. Na de jaarlijkse cyclocrosswedstrijd van 14 januari wordt er dan verder gewerkt. Het idee van het speelbos kwam tot stand vanuit de Dorpsraad en werd samen met de gemeentediensten uitgewerkt. Het stuk grond van 1,5 ha in de Brouwerijstraat kon de gemeente aankopen dankzij de aanhoudende onderhandelingen van de burgemeester.

Ook de organisatie van de jaarlijkse Cyclocross wedstrijd werd nauw betrokken bij de inrichting. Zo loopt het parcours van de cross doorheen het speelbos en is er een ruim trapveldje met enkele bomen voorzien waar de materiaalpost blijvend kan georganiseerd worden. Daarnaast wisselen boszones en open hooilanden zich af. Als blikvanger is er een grote poel waar zowel de natuur als jong geweld zich kan botvieren.

De komende jaren zal samen met de dorpsraad bekeken worden hoe het speelbos verder natuurlijk kan ontwikkelen.