Woningbrand in de Schansstraat in Menen
Foto: FVL

Deze namiddag brak brand uit in een achterbouw van een woning in de Schansstraat te Menen.

Bij aankomst van de brandweer was het reeds een uitslaande brand. Twee honden en mogelijks ook een konijn en vogels zijn wellicht gestikt door de rook. Op het ogenblik van de brand was niemand in de woning aanwezig en vielen er dus ook geen gewonden. De aanpalende woningen liepen voornamelijk rookschade op. De woning is volledig onbewoonbaar.

Volgens officier David Vandecaveye is de brand ontstaan door een kookpot met frituur- of kaarsvet op het vuur die wellicht vergeten werd. Post Menen rukte uit met autopomp en Elevator, post Lauwe met autopomp, post Wevelgem met tankwagen en post Kuurne leverde de officier.

Woningbrand in de Schansstraat in Menen
Foto: FVL