Vrije Basisschool Nieuwenhove uit Waregem krijgt bezoek van de olympische kampioene Tia Hellebaut en de singer-songwriter Arne Vanhaecke
Foto: FVL

Eén mijl lopen per dag, dat is wat de klas L4 van Vrije Basisschool Nieuwenhove uit Waregem dagelijks doet. De school nam deel aan een winactie van The Daily Mile en won voor haar inzet en motivatie een bezoekje van Tia Hellebaut en Arne Vanhaecke op de internationale dag van de rechten van het kind.

The Daily Mile is een eenvoudig concept voor de lagere school waarbij de leerlingen gedurende een kwartier lopen in de frisse buitenlucht samen met hun leerkracht en klasgenootjes. Het doel? De fysieke, sociale, emotionele en mentale gezondheid van onze kinderen verbeteren, ongeacht hun leeftijd, vaardigheden of persoonlijke situatie. Tia Hellebaut, de olympische kampioene hoogspringen van 2008, is de grootste ambassadrice van The Daily Mile.

Na een opwarmertje door Tia en Arne konden ze samen met de leerlingen 1 mile te lopen.