Topeditie van Lichtjes aan de Leie
De werkgroep Lichtjes aan de Leie van de Vijfse Middenstand (Foto : NGS)

Het is stilaan een traditie geworden … de laatste zaterdagavond van november: Lichtjes aan de Leie.

Waar het in de eerste editie de bedoeling was een sfeervolle wandeling te organiseren met een 300-tal wandelaars, is na 5 edities uitgegroeid tot een middelgroot evenement van 4000 wandelaars en minstens evenveel herfstmarktbezoekers.

Op 24 november is alweer een nieuwe wandeling uitgestippeld van ongeveer 5 km, doorheen het dorp aan de Leie, Sint-Eloois-Vijve, waarin de weg wordt gewezen door duizenden brandende lichtjes, hoofdzakelijk theelichtjes. Vorig jaar werd de Gentseweg overgetrokken omdat men ook dat deel van Sint-Eloois-Vijve eens in de lichtjes wilden zetten. Dit jaar worden echt de meest idyllische plekjes van Vijve bewandeld.  Het wordt anders dan anders … Onder meer dankzij de vele extra sponsors, wordt er dit jaar nog meer geïnvesteerd in het lichtspektakel onderweg. De vele wandelaars zullen meermaals verrast worden !

Natuurlijk zijn er onderweg ook weer tussenstops voorzien met lekkernijen: drankjes en hapjes, en worden deze intermezzo’s vooral weer een toppunt van gezelligheid onder de wandelaars. Zoals ieder jaar kunnen de deelnemers die tijdig hun kaart wisten te bemachtigen, vrij starten aan de achterkant van het kerkplein (dus richting de Leie) van Vijve tussen 18u.00 en 20u.30 en eindigt de wandeling op het kerkplein. Het kerkplein wordt omgetoverd in een sfeervolle herfstmarkt met 26 sfeervolle kraampjes. De kraampjes worden uitgebaat door zelfstandige zaken en verenigingen en zijn vooral drank- en eetstandjes. In recordtijd waren de kraampjes volzet en er werd reeds een serieuze wachtlijst voor volgend jaar aangelegd.
De toegang tot de herfstmarkt is gratis en wordt geanimeerd door de lokale DJ Jasper Laporte. Om 22u.00 worden de duizenden herfstmarktbezoekers verrast met een prachtig vuurwerk, aangeboden door het stadsbestuur.

De wandeling kost € 6 in voorverkoop voor de volwassenen en € 3 voor kinderen… De verkooppunten zijn terug te vinden op de website.

Lichtjes aan de Leie is een organisatie van de Vijfse Middenstand en wordt voorbereid door de dynamische werkgroep, David Wyffels, Hendrik Vanwijnsberghe, Geert Sabbe, Hans Amez, Rudy Ovaere, Koen Delesie, Tony Devos en Johan Vanhove.

Alle info is te vinden op de nieuwe website www.lichtjesaandeleie.be