000 NestenpleintjeVanaf morgen woensdag, wordt de pui van het Kuurnse gemeentehuis tijdelijk omgevormd tot het Nestenplein. Daarmee wil de gemeente waar Nesten woonachtig was hulde brengen aan zijn grote karikaturist die afgelopen zaterdag is overleden. In samenspraak met de familie opent de gemeente Kuurne eveneens een rouwregister in het gemeentehuis. Verschillende werken van de hand van Nesten zullen er worden opgehangen die door zoon Gommaar en dochter Leonie werden geselecteerd. Iedereen die het rouwregister komt tekenen krijgt eveneens een aandenken in de vorm van een gebedsprentje. Het rouwregister zal vanaf woensdag kunnen getekend worden van 8 u 30 tot 12 u en van 14 u tot 16 u, donderdag van 8 u 30 tot 12 u 30 en van 14 u tot 19 u, vrijdag van 8u30 tot 12 u en van 14 tot 16 u en zaterdag van 9 u 30 tot 12 U. “Vanaf deze avond 18.00 uur kunnen mensen al bloemen en tekeningen komen leggen aan de werken van Nesten op het pleintje voor het gemeentehuis.”, vertelt burgemeester Francis Benoit, “Het was de buur van Nesten, An Malfait uit de Kouterstraat die ons het voorstel deed om tekeningen voor Nesten te laten ophangen. Ik vond dit een schitterend idee. Vandaar dat we naast de werken van Nesten ook plaats voorzien dat de bevolking dit kan doen. Hij tekende zijn hele leven voor Kuurne, nu wij voor hem. Bloemetjes zijn ook welkom natuurlijk. Het plein waar nu ook al de vensters geschilderd zijn en waar hij een ezel op de grond schilderde samen met mij, moet Nesten uitstralen !”