Kind gered uit woning na brand
Foto: FVL

In Geluwe, deelgemeente van Wervik, is deze namiddag brand uitgebroken op de zolderverdieping van een woning in de Ieperstraat. Een buurman merkte de rook op en verwittigde de bewoners. Bij aankomst van de brandweer bleek dat er nog een kind aanwezig was op de zolderverdieping. De hulpdiensten moesten het kind lange tijd de eerste zorgen toedienen, waarna het in kritieke toestand werd overgebracht naar het U.Z. Gent. Ook de vader van het kind moest verzorgd worden omwille van rookintoxicatie en werd overgebracht naar het ziekenhuis van Menen. De moeder van het kindje was in shock en werd eveneens overgebracht naar het ziekenhuis. Ook een politieagent liep rookintoxicatie op, maar kon ter plaatse verzorgd worden. Volgens het parket van West-Vlaanderen zou het vuur accidenteel zijn ontstaan. De woning liep heel wat brand-, rook- en waterschade op.