Helikoptercrash aan de rand van het vliegveld van Wevelgem
Foto: FVL

Het toestel was net opgestegen en op een hoogte van een 15-tal meter begon het vermogen op de motor te verliezen. Daarbij kantelde de heli en kwam uiteindelijk neer tegen de omheining aan de rand van het vliegveld van Wevelgem. Het toestel was eigendom van Toran heliservice gevestigd in Wevelgem. De piloot een een 3-tal ondernemers bleven ongedeerd, 1 persoon moest met behulp van de luchthavenbrandweer uit het toestel worden gehaald en werd lichtgewond afgevoerd naar het ziekenhuis. Het luchtvaartverkeer op Wevelgem airport wordt voor 25% gebruikt door helikopters. De luchthaven werd gesloten voor onderzoek door de luchtvaartinspectie. Daardoor konden geen vluchten landen of vertrekken. Vanaf 16 uur werd door de F.O.D. Mobiliteit de luchthaven terug vrijgegeven.

 

Helikoptercrash aan de rand van het vliegveld van Wevelgem
Foto: FVL
Helikoptercrash aan de rand van het vliegveld van Wevelgem
Foto: FVL