Foto JOS
Foto JOS

Dinsdagavond omstreeks 19.00 uur kreeg het pas geopende zwembad te Roeselare af te rekenen met een zware binnenbrand.  Het vuur ontstond in de vrouwensauna en verspreidde zich vliegensvlug.  De aanwezige dames die op dat moment gebruik aan het maken waren van de sauna konden zich echter uit de voeten maken en werden in de cafetaria opgevangen.  Door de hevige rookontwikkeling die met de brand gepaard ging werd het volledige zwembadcomplex ontruimd door de brandweer van Roeselare en Hooglede.  Zowat 70 aanwezigen werden naar de jeugdlokalen van SV Roeselare overgebracht.  De brandweer kreeg het vuur snel onder controle.  Door de brand vulden alle lokalen zich met een dikke rook.  De interventie nam in totaal één uur in beslag waarna de bezoekers naar hun kleedkamers werden teruggebracht. De schade veroorzaakt door de brand is aanzienlijk.  Het saunagedeelte werd totaal vernield.  Niemand raakte gewond.