Foto NSK
Foto NSK

Het ondergeschoven lelijke eendje van Kuurne, Kortrijk en Lendelede zoals de bewoners van Sente hun dorpskern noemden is uitgegroeid tot een mooie zwaan.  Tien maanden lang werd de dorpskern onder handen genomen om deze een grondige opknapbeurt te geven.  Naast de rijweg die werd uitgerust met fietssuggestiestroken en een afgescheiden parkeerstrook, kreeg ook de parking gelegen naast de kerk een volledig nieuwe asfaltlaag.  Ook ondergronds werden alle aanwezige nutsvoorzieningen vernieuwd.  Ondanks de werkzaamheden met zich meebrachten dat de handelaars en de dorpskern nauwelijks bereikbaar waren in die tien maanden, toch kregen ze de volle steun van de Sentenaren.  Woensdag 22 augustus werd het uiteindelijke resultaat van tien maand werkzaamheden onthuld.  De komende weken worden wel nog banken en groen aangeplant op het dorpsplein gezien de extreme hitte die we gekend hebben dit tot op heden belette.

Foto NSK
Foto NSK
Foto NSK
Foto NSK