Brandstichting in Vijfse Lourdesgrot
Foto : NGS

Dinsdagavond werd de brandweer omstreeks half zeven verwittigd voor een brand in de Lourdesgrot van Sint-Eloois-Vijve. De brandweerpost van Waregem was heel vlug ter plaatse in de Grottelaan en had de situatie in een mum van tijd onder controle. Het was een bezoeker van de grot die het vuur vaststelde aan de linkerkant van de grot en alarm sloeg naar de hulpdiensten. Volgens de officier van de brandweer ging het hier duidelijk om brandstichting. De vandalen scheurden een affiche van een houten paneel, rolden dit op en staken het door een opening in de grot waar bezoekers hun bijdrage voor onder andere de kaarsen konden insteken waarna ze de affiche in brand staken. De plastic buis waarin de affiche zat vatte vuur en brandende resten vielen in de emmer waar het geld werd verzameld. Ook deze emmer werd door het vuur vernield. Nog volgens de officier mag men van geluk spreken dat de brand zo snel werd opgemerkt, want naast de emmer die vuur had gevat in de opslagruimte lagen ook nog een voorraad kaarsen. Er wordt een onderzoek ingesteld om de eventuele brandstichters te kunnen vatten.

Brandstichting in Vijfse Lourdesgrot
Foto : NGS