zware klap eist twee doden
Foto : NDZ

Op de Doornikserijksweg (N50) in Kooigem is maandagavond omstreeks kwart voor acht een zwaar verkeersongeval gebeurd, waarbij twee doden zijn gevallen. Een rode Ford Cabrio met Franse nummerplaat zou aan hoge snelheid vanuit richting Kortrijk zijn gekomen en ter hoogte van de Koninklijkestraat een verkeersbord geraakt hebben die er in het midden van de weg staat. De wagen zou daarna een eind verder gereden zijn op twee wielen, om uiteindelijk naar links uit te wijken en tegen een verlichtingspaal terecht te komen. De balans is zwaar: de bestuurder en een kind van 8 zijn op slag dood, de passagierster en twee kinderen van 4 en 6 jaar en de baby raakten zwaargewond. Bij het ongeval was slechts 1 wagen betrokken. Het Parket West-Vlaanderen afdeling Kortrijk stuurde een verkeersdeskundige en een wetsdokter ter plaatse om de precieze omstandigheden van het ongeval te onderzoeken. Door het ongeval bleef de Kortrijkserijksweg verschillende uren volledig afgesloten ter hoogte van het ongeval.

zware klap eist 2 doden
Foto : NDZ