Zwaar ongeval op de E17 in Kortrijk
Foto: NDZ

Op de E17 ter hoogte van Kortrijk-Zuid zijn zaterdagmorgen omstreeks kwart voor zeven drie gewonden gevallen bij een kop-staartaanrijding. Een wagen met Franse nummerplaat knalde tegen een VW Golf, die door de klap eerst tegen de betonnen middenberm knalde en vervolgens op zijn zijkant in de grasberm belandde. De aanrijdende wagen reed nog even verder, sloeg daarna overkop en kwam enkele tientallen meter verder op zijn dak tot stilstand op de pechstrook. Drie gewonden werden naar het ziekenhuis gebracht. De inzittenden van de VW Golf, een Nederlands koppel met twee kinderen, waren samen met verschillende familieleden die volgden in een tweede wagen op weg naar familie in Marokko. Door het ongeval werden de pechstrook en de rechterrijstrook afgesloten voor het verkeer richting Frankrijk, waardoor lichte verkeershinder ontstond voor het verkeer richting Franse grens. Omstreeks 8u was de snelweg opnieuw volledig vrij.

Zwaar ongeval op de E17 in Kortrijk
Foto: NDZ