000_STABILO_EASYbuddy_Emilie_Danel_00003kopieNa een lange zomervakantie kijken veel kinderen reikhalzend uit naar het nieuwe schooljaar. Voor anderen brengt dit echter best wat stress mee. Daarom stelt STABILO alles in het werk om ervoor te zorgen dat kinderen vanaf dag één met de glimlach op de schoolbanken zitten.  Leren schrijven moet immers fun zijn!   Het allerbelangrijkste voor een goede pengreep bij onze allerkleinsten? De ergonomie van hun schrijfmateriaal! Het is namelijk bewezen dat een betere ergonomie het leerproces bevordert én leuker maakt. Daarom zet STABILO al meer dan 15 jaar de puntjes op de i. Zo breiden we onze STABILO EASY-collectie continu uit met nieuwe pennen en potloden die aangepast zijn aan de leeftijd en de kleine handen van kinderen.

De STABILO EASY-collectie van STABILO wordt niet voor niets erkend en aanbevolen door talrijke professionals: “Als wetenschapper raad ik ouders aan om de STABILO EASY-potloden aan te schaffen. Veruit de beste keuze voor hun kinderen!”, benadrukt Dr. Ralph Bruder, hoofd van het Instituut voor Ergonomie aan de universiteit van Darmstadt.

Dit jaar verwelkomt STABILO EASY een leuke nieuwkomer: de STABILO EASYbuddy. What’s in a name? Deze gloednieuwe ergonomische vulpen is dé partner in crime voor schoolkinderen van 8 tot 10 jaar die de beste schrijftechniek willen leren. Samen met experten, leerkrachten en uiteraard de kinderen zelf heeft STABILO het design van deze vulpen speciaal aangepast aan de kinderhand.  De STABILO EASYbuddy heeft dan ook alles in huis om de favoriete schrijfpartner van onze jonge schrijvers in spe te worden: voorzien van een antislip-gripzone, navulbaar en verkrijgbaar in drie leuke kleuren. Kinderen zijn er dol op!  Volgens heel wat wetenschappers vormt een leesbaar handschrift een belangrijke basis voor een succesvolle schoolcarrière. De STABILO EASYbuddy met ontspannen grip gaat vroegtijdige spiervermoeidheid tegen én helpt kinderen om mooi te leren schrijven. Bovendien maakt deze kwaliteitsvulpen geen vlekken of krassen op het papier. Kortom, een mustjij  have Made in Germany!

De BRU-redactie mag enkele STABILO EASYbuddy.pennen wegschenken.  Als je ons kan vertellen hoe lang Stabilo reeds de puntjes op de i plaats en dit samen met je naam en adres ons toestuurt voor 15 augustus dan maak jij misschien kans op één van de wedstrijdexemplaren die we wegschenken via onze website.  Het adres waar al jullie antwoorden op welkom zijn is stabilowedstrijd@belgischeradiounie.be.  Succes alvast!