Motorblok van BMW brand volledig uit op de E17 richting Gent
Foto: NDZ

Op de E17 richting Gent is dinsdagnamiddag het motorblok van een BMW helemaal uitgebrand. De bestuurder, op terugweg van het Franse Arras, merkte enkele honderden meter voor de afrit Waregem plots dat zijn wagen alle vermogen verloor en er witte rook van onder de motorkap kwam. De man reed toen op het linkerrijvak en kon nog snel zijn wagen op de pechstrook parkeren. “Terwijl ik de brandweer verwittigde, kwamen de vlammen reeds van onder de motorkap”, getuigde de man, die er met de schrik vanaf kwam. Ondanks de tussenkomst van de brandweer, brandde het motorgedeelte van de wagen volledig uit. Ook een twintigtal vierkante meter gras in de berm ging in vlammen op. Tijdens de bluswerken werd de rechterrijstrook voor alle verkeer afgesloten, waardoor al snel een file ontstond die tot voor de afrit Deerlijk reikte.