In Wevelgem gaan gras en struiken in de vlammen op
Foto: NDZ

In de Spoorwegstraat ging donderdagavond een grote oppervlakte gras en struiken in vlammen op. Het vuur brak uit op een afgesloten terrein dat vroeger door de gemeente Wevelgem gebruikt werd en greep razendsnel om zich heen. De Wevelgemse brandweer repte zich ter plaatse en kreeg meteen assistentie van de collega’s uit Lauwe en Kortrijk, die met een extra autopomp en tankwagen ter hulp kwamen. Omwonenden van een rij nieuwbouwwoningen aan de overzijde van de straat merkten als eersten het vuur op en konden nog net op tijd een aantal wagens verplaatsen die op een parkeerstrook langs het terrein geparkeerd stonden. Omdat het terrein net langs de spoorlijn Kortrijk – Poperinge ligt, werd het treinverkeer op lijn 69 even opgehouden tot het vuur onder controle was. De brandweer bleef nadien nog een tijdlang ter plaatse om na te blussen. Naar schatting een honderdtal vierkante meter gras en struiken werd door de brand vernield. Hoe het vuur precies ontstaan is, is niet duidelijk.