Brand in lokalen van de Chiro Tijl & Ellen in Harelbeke
Foto: NDZ

Even voor zessen is zondagavond brand uitgebroken in de lokalen van Chirowerking Tijl & Ellen aan de Veldstraat. Het vuur brak uit nadat een stapel paletten die tegen de achtermuur van het gebouw gestapeld lag, om nog onbekende reden vuur vatte. Via het dak gedeelte breidde het vuur zich ook uit doorheen het gebouw, waardoor een tweetal compartimenten brandschade opliepen. Ook de rest van het gebouw heeft te lijden onder rook- en waterschade. Op het ogenblik van de brand was er in het gebouw niemand aanwezig, waardoor ook niemand gewond raakte. Leden van het Jeugd Rode Kruis die vlakbij in hun lokaal aanwezig waren, merkten als eersten het vuur op en verwittigden de brandweer. Ook enkele gasflessen die in buurt van de brand stonden, werden door de brandweerlui afgekoeld en in veiligheid gebracht. Hoe de stapel paletten precies vuur vatte, is niet geweten. Verder onderzoek moet volgen.

Brand in lokalen van de Chiro Tijl & Ellen in Harelbeke
Foto: NDZ