Kiwanis organiseert voor de tweede maal een Polo wedstrijd in Waregem
Foto: FVL

Na een succesvolle eerste editie van Kiwanis Polo in 2016 op het Hippodroom organiseert Kiwanis Waregem op 1 juli een tweede editie van dit evenement.

Polo is in België op enkele privé initiatieven niet meer bestaand. Twee jaar geleden merkten we het enthousiasme bij het publieke en gingen op zoek naar de twee belangrijkste elementen van deze sport: spelers en een geschikt terrein.

Hippodroom was wegens de drafkoersen en de werken op het middenplein geen optie meer. Na een zoektocht van ruim 1,5 jaar kwamen we uit op het terrein van Frank De Langhe die als echte paardenliefhebber (zelf enthousiast menner) een deel van zijn terrein ter beschikking stelt van de organisatie. In Aki Van Aubel vonden we de ideale partner voor het sportieve gebeuren. Hij zal zorgen voor 4 ploegen spelers die in een 3 tegen 3 competitie verschillende wedstrijden zullen spelen.

Naast het poloveld zal een VIP hospitality tent gezet worden waar naar goede Kiwanis Waregem traditie een goede maaltijd en dranken geserveerd worden. Vanop het zonneterras kunnen de verschillende wedstrijden bekeken worden. Ook langs het veld zal er een ruime picknickweide voorzien worden waar in een ontspannen en familiale sfeer genoten kan worden van de wedstrijden en waar ook foodtrucks en een bar zal staan. Op een picknick plaid of in een ontspannen strandstoel kan van de middag en de zon genoten worden.

Info en tickets op www.kiwaniswaregem.be/polo

Doel van de organisatie is de fundraising voor het nieuwe huis dat we zullen bouwen voor Akabe Funk Waregem. Naast het jeugdcentrum heeft het stadbestuur van Waregem een terrein ter beschikking gesteld voor de bouw van een eigen clubhuis. Dit zal van alle comfort voorzien zijn, afgestemd op de noden van de leden van deze vereniging. Kiwanis Waregem steunt Akabe Funk al enkele jaren financieel en gaat met de bouw van een nieuw clubhuis nog een stap verder. Kurt Vanrijckeghem is zeer blij dat voor deze speciale doelgroep dit initiatief genomen wordt en verleent alle steun vanuit het stadsbestuur.

Kiwanis is een wereldwijde vrijwilligersorganisatie, verenigd in lokale serviceclubs, die zich inzet voor de medemens en in het bijzonder voor kinderen. Op vele manieren proberen deze clubs met vrijwilligers bij te dragen aan het welzijn en de ontwikkeling van kinderen.

Kiwanis Waregem bestaat uit 29 leden en opende 10 jaar geleden Kiwanis Huis waar 5 mensen met een beperking zelfstandig wonen en leven. Andere projecten die door Kiwanis Waregem ondersteund worden: ’t Kelderke (volgend jaar levert Kiwanis Waregem de voorzitter van dit initiatief). Daarnaast levert Kiwanis Waregem aan de kinderafdeling van het OLV ziekenhuis in Waregem jaarlijks 2000 poppen die gebruikt worden om de kinderen voor te bereiden op hun operatie.