Motorblok oldtimer uitgebrand
Foto: NDZ

Langs de Hogeweg brandde woensdagavond het motorblok van een oldtimer uit. De schade aan de wagen, een Opel Ascona van 39 jaar oud met slechts 38000 km op de teller, bleef door snelle tussenkomst van de brandweer beperkt tot het motorblok. “Ik reed vanuit Wervik richting Menen toen ik net na de bocht ter hoogte van de rotonde merkte dat er vlammen van onder de motorkap kwamen”, vertelt de jonge bestuurder, die de wagen nog net langs de kant van de weg kon parkeren. Terwijl de man probeerde te redden wat er te redden viel, verwittigden omstaanders de brandweer. De brand ontstond vermoedelijk na een technisch defect. “Dit is pijnlijk, want we verzorgden de wagen altijd tot in de puntjes en hadden nooit noemenswaardige kosten aan de wagen”, aldus de onfortuinlijke bestuurder. De wagen zal door de vader van de man, die in zijn vrije tijd aan auto’s sleutelt, hersteld worden. Niemand raakte gewond.