Zware brand in schrijnwerkerij in Zwevegem
Foto: NDZ

In Zwevegem bij Kortrijk woedde deze ochtend een zware brand in een schrijnwerkerij aan de Deerlijkstraat. Buurtbewoners merkten kort voor zessen als eerste het vuur op en verwittigden de brandweer. Toen die ter plaatse kwam, sloegen de vlammen reeds door het dak van de schrijnwerkerij, die achteraan de woning van de eigenaars gelegen is. De brandweer vroeg meteen versterking en ging het vuur te lijf vanaf zowel de voor- als achterzijde van de schrijnwerkerij en kon op die manier uitbreiding naar de omliggende woningen voorkomen. Tijdens de bluswerken raakte een brandweerman gewond toen hij brokstukken van een instortende muur op zich kreeg. Hij werd lichtgewond naar het ziekenhuis overgebracht voor verdere verzorging, maar mocht intussen het ziekenhuis verlaten. Hoe het vuur ontstaan is, is niet duidelijk. Het Parket stelde een deskundige aan om de precieze omstandigheden van de brand te achterhalen. Wellicht zal er vandaag nog verschillende uren moeten nageblust worden.

Zware brand in schrijnwerkerij in Zwevegem
Foto: NDZ