twinmedia logoEén hiervan was de vzw TwinMedia. Die haalden het pakket 105.3 (Kortrijk) en 107.1 (Menen) binnen. De vzw TwinMedia kondigde in de eerste erkenningsronde al aan dat ze het oude Gemini wilden terugbrengen, of toch zeker de sfeer, muziek en dj’s van toen. Ze haalden toen geen frequentie binnen, nu dus wel. De zender zal ‘Musica FM’ gaan heten.

“Ondertussen hebben wij na het bekomen van de erkenning al enkele vergaderingen achter de rug met het team van vzw TwinMedia en er werd er beslist om nog niet veel vrij te geven tot we daadwerkelijk de lucht in gaan. Er zijn dan wel al de erkenningspapieren, maar dat heeft nog niet het recht om uit te zenden, daarvoor moesten we eerst een zendvergunningsaanvraag doen voor beide locaties Kortrijk en Menen, bij de Vlaamse Regulator voor de Media (VRM)”, aldus Tom Decouttere

“Daar kunnen wellicht 6 tot 9 weken over gaan, afhankelijk van de nodige coördinatie door het VRM. Daarbij speelt het een rol hoever we onze geplande antennes zullen verhuizen van de laatst erkende locaties.”

“Over de inhoud van Musica FM kunnen we nog niet veel kwijt, buiten dat het terug de eerste zender met lokale werking zal zijn in jaren ver. Tot nu toe hadden we enkel ketenradio’s zoals Topradio, ClubFM, VBRO, Familyradio en dergelijke die voordien al lang de lokale radio’s opgeslorpt hadden.” Besluit Tom Decouttere van TwinMedia.