Joyriding eindigt tegen gevel van een woning in Deerlijk
Foto: NDZ

Een Audi A3 met vier joyriders aan boord is zondagmorgen tegen de gevel van een woning op het einde van de Engelstraat terechtgekomen. “Ik lag nog in bed toen ik de wagen in volle vaart hoorde naderen. Ik hoopte nog dat hij op tijd zou kunnen stoppen, maar seconden later was er die knal. Eénmaal buiten zag ik de ravage”, vertelt de bewoonster geschrokken. Niemand raakte gewond, maar de woning zelf liep aanzienlijke schade op. Zo vertoont de gevel verschillende barsten en werd zowel de radiator als de marmeren vensterbank losgerukt. Het viertal probeerde na de crash nog te vluchten maar door de zware schade die hun voertuig opliep, slaagden ze daar niet meer in. Eén van de vier bleek onder invloed en werd bestuurlijk aangehouden. De brandweer kwam ter plaatse en controleerde de gevel op instortingsgevaar, maar hoefde uiteindelijk niet te stutten.

Joyriding eindigt tegen gevel van een woning in Deerlijk
Foto: NDZ