Foto FVL
Foto FVL

Afgelopen zaterdag werd de brandweer tot tweemaal toe opgeroepen voor een vogelnest in een schoorsteen.  Zaterdagmiddag was dat het geval aan de Grote Ieperbaan in Geluwe, zaterdagavond zorgde dan weer een kauwnest voor problemen in de Klijtemolenstraat. Bij deze laatste interventie betrof het een groot kauwnest die vuur had gevat en naar beneden was gevallen tot in de kelder van de woning waar de verwarmingsketel stond.  Daar zorgde het nest voor een kleine brand die gepaard ging met heel wat rookontwikkeling en die te zien was door het luikje onderaan in de schoorsteen.  Daarnaast kwam ook heel wat CO vrij in zowel de kelder als de woning zelf.  De brandweer had het vuur echter snel onder controle. Na het ventileren van de woning konden de bewoners opnieuw hun woning betreden..