Foto FVL
Foto FVL

In aanwezigheid van Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Ben Weyts (N-VA) werdt de tijdelijke Kruispoortbrug met een officiële druk op de knop deze morgen geopend.   Daarna werd de brug ingewandeld, waarna ze open gesteld werd voor het wegverkeer. We moeten teruggaan tot 6 oktober 2016, de dag waarop de Kruispoortbrug defect raakte. De brug werd en na 1 jaar bleek dat het praktisch onmogelijk was de brug herstellen. Vorige week werd dan een tijdelijke brug geïnstalleerd, die werd deze morgen dan door Vlaams minister Ben Weyts geopend.

Er is de afgelopen maanden en weken hard gewerkt aan de tijdelijke Kruispoortbrug I over het kanaal Gent-Oostende in Brugge. Na de succesvolle installatie van afgelopen weekend is het snel gegaan. De brug beweegt intussen vlot op en neer. Ook de verschillende veiligheidstesten zijn positief verlopen.  Vlaams minister van Mobiliteit benadrukte dat het een ‘tijdelijke brug’ is die wordt gehuurd voor max 5 jaar en dat het niet de bedoeling is dat deze ‘tijdelijke brug’ hier over 25 jaar nog ligt.

Foto FVL
Foto FVL