Preselecties beloftevolle hovenier 2018 in het PTI van Kortrijk
Foto: FVL

In het Provinciaal Technisch Instituut (PTI) van Kortrijk vonden woensdag de preselecties van ‘Beloftevolle Hovenier 2018’ plaats. Leerlingen van 18 verschillende Vlaamse tuinbouwscholen uit het 7de Tuinaanleg en -onderhoud afkomstig namen aan de preselecties deel. Ook het PTI Kortrijk nam deel met het team: Michiel Bytebier uit Waregem, Boris Deschaek uit Sint-Baafs-Vijve en Laurens Wauters uit Zottegem.

Opdracht voor de deelnemers

De opdracht was het aanleggen van een tuintje van 6 op 4 meter, volgens een plan. Alle materialen werden ter beschikking gesteld en de leerlingen dienden het plan zo correct mogelijk uit te voeren. Er werd gequoteerd op resultaat, samenwerking, logische opbouw, veiligheid, orde en netheid, materialen- en plantenkennis.

Finale

Uit de preselectie werden drie teams geselecteerd om deel te nemen aan de finale in het weekend van 11 en 12 mei tijdens de Tuindagen van Beervelde in Lochristi. Gedeputeerde voor onderwijs Carl Vereecke noemde de deelnemers “leerlingen met attitude, ze doen gewone dingen op een buitengewone manier.” Uiteindelijk scoorde Eeklo het best en mogen ze samen met Kortrijk en Oudenaarde naar de de finale tijdens de Tuindagen van Beervelde.