5de editie van het schlagerfestival in Harelbeke
Foto: FVL

Op vrijdag 13 april 2018 vindt opnieuw het Harelbeeks Schlagerfestival plaats.
Ondertussen is dit schlagerfestival al een begrip geworden in Harelbeke en omstreken. Het festival gaat door in CC Het Spoor te Harelbeke. Omstreeks 18u00 zal radio 2 presentator en zanger Herbert Verhaeghe deze vijfde editie openen, daarna gevolgd door Swoop, Mama’s Jasje, Yves Segers, Gene Thomas, Paul Severs en Willy Sommers als afsluiter.

Historiek

Het schlagerfestival is ontstaan als extra evenement bij het Harelbeekse jeugdtoernooi waarvan Christophe Rommens toen voorzitter was.De eerste editie was op 1 mei 2014 een feit en meteen een schot in de roos met 1350 aanwezigen. Door het vertrek van Christophe Rommens als voorzitter van KRC Harelbeke, besliste het bestuur van KRC Harelbeke om ook een punt te zetten achter het schlagerfestival. Daarop besliste Christophe Rommens, die het schlagerfestival had opgericht, om met een nieuw bestuur er voor te zorgen dat Harelbeke zijn schlagers kon blijven behouden.

Goede doel

In samenwerking met de Stad Harelbeke werd ervoor gekozen om de opbrengst van de avond te schenken aan een goed doel uit Harelbeke.
De keuze viel op Het Ventiel uit Hulste. Dit is een vzw die zich inzet voor mensen die te kampen hebben met jongdementie. Het Ventiel
Jongdementie slaat toe terwijl het actieve leven nog in volle gang is en spoelt de vaste grond onder de voeten vandaan. Activiteiten die altijd vanzelfsprekend waren, worden door de jongdementie langzaamaan onmogelijk. Met Het Ventiel richt men zich op activiteiten die met een beetje hulp nog wél mogelijk zijn. “En die hulp bieden is eenvoudiger dan je denkt, en je krijgt er veel voor terug. Want levensvreugde, de kwaliteit van het bestaan en een gevoel van eigenwaarde zijn van groot belang, Niet alleen voor de mensen met jongdementie, maar voor ons allemaal.” Aldus Gudrun Callewaert. Het Ventiel betekent een verrijking in het leven voor de persoon met jongdementie, voor zijn omgeving en voor de buddy. Buddy’s zijn vrijwilligers met een hart voor mensen. die graag een stukje van hun vrije tijd delen om het leven van een ander aangenamer te maken.

Joni Somers

Om bij de persvoorstelling de sfeer van Harelbeke Schlagert wat in te dompelen zorgde het bestuur voor een locale act, zijnde Joni Somers (als ode aan Willy Somers). Joni zou trouwen, maar zijn vrienden bedachten een plan om uit te voeren op zijn vrijgezellen dag. Het werd een act als Vlaamsche schlagerzanger en 2500 likes halen op facebook. Alles werd tot in de puntjes uitgewerkt en er werd een nummer geschreven onder de titel ‘’t Is tijd voor Joni.

Kaarten

De kaartenverkoop loopt als een trein, alle VIP-kaarten zijn reeds uitverkocht. Enkel kaarten van 20 euro voor het schlagerfestival zijn nog te verkrijgen.