Appartementsblok onbewoonbaar door keukenbrand te Kortrijk
Foto: Bonte K’yanni

Omstreeks 11u30 brak er brand uit in de keuken van een appartementscomplex gelegen in de Elfde-Julilaan te Kortrijk. Bij aankomst werd de brandweer geconfronteerd met hevige rookontwikkeling in de woning op het gelijkvloers alsook het feit dat er mogelijk nog iemand in het gebouw zou aanwezig zijn. Tijdens de eerste verkenningswerken kwam al snel het geruststellend nieuws dat de bewoonster zich had gemeld bij de ordediensten. De bewoonster een oudere dame werd in shock afgevoerd naar het Kortrijkse AZ Groeninge.

Het gebouw bestaat uit 3 woningen en werd onbewoonbaar verklaard. De woning op het gelijkvloers liep de meeste rook & waterschade op. De 2 bovenliggende appartementen liepen vooral rookschade op. Voor hun wordt er opvang voorzien. Het is tevens de tweede maal op korte tijd dat er brand uitbreekt in hetzelfde pand. (Art. Bonte K’Yanni)

Appartementsblok onbewoonbaar door keukenbrand te Kortrijk
Foto: Bonte K’yanni