Zware brand in voormalige inoxfabriek
Foto: NDZ

Een zware brand heeft tijdens de nacht van vrijdag op zaterdag voor heel wat schade gezorgd in de gebouwen van een voormalige inoxfabriek aan de Ambachtenstraat, in het centrum van Menen. Buurtbewoners hoorden omstreeks halféén verschillende explosies en merkten het vuur op. Toen de brandweer arriveerde sloegen de vlammen reeds door het dak van een bijgebouw gelegen achteraan de site. Onder meer een auto en heel wat machines die in het bijgebouw stonden, gingen in vlammen op. De zaakvoerder van de voormalige inoxfabriek en zijn hond konden door een buurman in veiligheid gebracht worden. Niemand raakte gewond. Wat precies aan de oorzaak ligt van de brand is niet duidelijk. Een deskundige van het Parket kwam ter plaatse om de precieze omstandigheden van de brand te achterhalen.