Glasheid in Moorslede verrast verschillende autobestuurders
Foto: Jos

Zondagmorgen was er groot verkeersalarm in Moorslede. Door de plotse gladheid gebeurden er kort na elkaar twee zware verkeersongevallen maar de verwondingen vielen nogal mee alleen werden beide wagens totaal vernield. Een eerste ongeval gebeurde langs de Roeselarestraat alwaar een wagen door de gladheid werd verrast. Hij kwam in de zijberm terecht en scheurde langs een haag om dan vervolgens in de diepe gracht terecht te belanden. De chauffeur bleef ongedeerd maar zijn passagier zat geklemd en werd door de brandweer van Moorslede uit het wrak bevrijd. Hij werd met verwondingen naar het ziekenhuis overgebracht. Even later gebeurde een gelijkaardig ongeval langs de Gentstraat aan de gevaarlijke bocht. Een vrouw uit Roeselare verloor er de controle over het stuur van haar wagen en belandde in de diepe gracht alwaar ze slagzij maakte. Ze kon zelf haar voertuig verlaten en riep om hulp. De brandweer snelde toe maar moest niet ingrijpen alleen werd een rijstrook afgesloten. Nog op andere plaatsen gebeurden er kleinere ongevallen maar dan enkel met blikschade.

Glasheid in Moorslede verrast verschillende autobestuurders
Foto: Jos