Foto NSK
Foto NSK

De grote ambitie die burgemeester Francis Benoit koesterde om Bangladesh uit het Guiness Book of Records te verdringen met het record van grootste selfie zal voorlopig bij een droom blijven. Om klokslag 11.40 uur baande koning Ezel zich door middel van de ladderwagen van de brandweerpost Kuurne een weg naar een hoogte van 20 meter om van daaruit de record selfie te maken. Om het record te verbreken dienden zich echter een 1.152 personen aan te melden maar helaas bleef de teller steken op 1002 personen wat net niet genoeg was om het record die op naam stond van Bangladesh te verpulveren. Wie afzakte naar de pui van het gemeentehuis kreeg soep aangeboden. Burgemeester Francis Benoit is echter niet van plan om het bij deze ene poging te laten en wil volgend jaar opnieuw een worp doen om het record op naam van Kuurne te zetten. De opbrengst van de recordpoging wordt volledig geschonken aan de warmste week van Studio Brussel.