29ste Kerstmarkt in Kuurne
Foto: RVM

Op zaterdag 16 december organiseert het braderiecomité vanaf 17 uur de 29ste Ezels-Kerstmarkt op het Kuurnse Marktplein. Een vijftigtal kraampjes, animatie, een ijssculptuur en een kerstknutselatelier voor de kinderen maken van deze Ezels-Kerstmarkt een onvergetelijke editie.

De geschiedenis van de EzelsKerstmarkt neemt ons 29 jaar mee in de tijd en is het resultaat van een samenwerking tussen verschillende handelaars uit het centrum die de kerstsfeer in de winkelstraten wilden aanmoedigen. Uiteindelijk groeide het idee uit tot een grote kerstmarkt waarbij handelaars en verenigingen de handen in elkaar sloegen. “Deze happening kan ondertussen bestempeld worden als een ontmoetingsmoment voor mensen en verenigingen van Kuurne”, weet Benedikt Devos, voorzitter van het braderiecomité. Ook dit jaar voorzien we weer een vijftigtal kraampjes. En in het verleden toonde David van bakkerij Tompoes al eens hoe hij van een massief blok ijs een prachtig ijssculptuur kan maken. Hij doet dat op deze 29ste editei nog eens over.

Ook dit jaar wordt er opnieuw een kinderopvang of beter een kinderknutselatelier georganiseerd. Oud-Koning Ezel Pedro Colasse en zijn team zorgen er voor dat kinderen tussen zes en twaalf jaar geëntertaind worden terwijl hun ouders genieten van een hapje en een drankje. Het kinderknutselatelier die open is van 18u30 tot 21u30 krijgt echter vanaf deze editie een nieuwe locatie, meer bepaald de Klinker in de HeiligHartstraat 2. In totaal zullen twaalf volwassenen de kinderen begeleiden. Samen maken ze een kerststal, een tafelvoetbalspel, een magische portemonnee, kerstkaarten of kadodoosjes. Je kan er ook een gezelschapsspel spelen. Inschrijven doe je op voorhand vooraf via de website kerstknutselatelier.jimdo.com.

 

Meer info is te vinden via http://www.braderiecomitekuurne.be/kersthappening.htm

Ijssculptuur van bakker David
Foto: RVM