StrooidienstenSinds deze morgen trekt een sneeuwzone vanuit het zuid-westen ons land binnen.  In combinatie met de negatieve wegdektemperaturen kan dit voor gladde wegen zorgen gezien de neerslag het preventief gestrooide zout weer kan wegspoelen waardoor de wegen verraderlijk glad kunnen zijn. Gladde wegen zijn hierdoor niet altijd te vermijden.  Naast de provinciale -, stads- en gemeentelijke strooidiensten staan eveneens de strooidiensten van het AWV  klaar om uit te rijden en de wegen vrij te houden, waar en wanneer nodig.

Voorzichtigheid op de weg is aangewezen

Het Agentschap Wegen en Verkeer raadt dan ook weggebruikers aan om hun verplaatsingen uit te stellen. Indien men toch de baan op gaat, dan is voorzichtigheid zeker aangewezen. Het AWV vraagt dan ook uw rijgedrag aan te passen, niet te snel te rijden en voldoende afstand te houden.   Het Agentschap Wegen en Verkeer gebruikte deze winterperiode reeds 3.500 ton aan smeltmiddelen om de wegen sneeuw en/of ijsvrij te houden.